Schneider Electric IT güç sistemleri problemlerine EcoStruxure mimarisiyle çözüm getiriyor

Günümüzde yaşanan teknolojik atılım beraberinde birtakım problemleri getiriyor. Bunların belki de en önemlisi temiz ve sürekli enerji üretimi. Çünkü tüm bilişim cihazları elektrikle çalışıyor ve bu da elektriği üreten, ileten ve dağıtan enerji altyapısının stabilitesini çok daha ciddi bir noktaya çekiyor. Dolayısıyla iş sürekliliği üzerinde doğrudan etkiye sahip olan enerji üretimine dair altyapıya talep artıyor. Schneider Electric IT güç sistemleri EcoStruxure gototechno

2035 yılına gelindiğinde IT güç tüketimi üzerindeki etkisinin, mutlak tüketim değeri dört katına çıkacak olan elektrikli araçların etkisinin iki katı olacağı öngörülüyor.

Bu nedenle de IT sektörü çözüm sağlayıcılarının, IT sistemlerinden fazlasını sunması ve modernize güç ve enerji bileşenleri sağlamaları gerekiyor. Kısacası kritik güç ekipmanlarının da geliştirilmesi gerekiyor.

Bunun yanında Edge bilişiminin gelişmesi güç ile IT arasındaki ilişkiyi iki önemli açıdan etkiliyor. Öncelikle kurulu ağlara giderek daha fazla cihaz bağlanarak daha yüksek hacimlerde IP trafiğine yol açıyor. Böylece ileri geri hareket eden, artan veri hacimlerini sürdürebilmek için bunlara eşlik eden güç altyapısının da artması gerekiyor.

Yeni teknolojilerle birlikte ortaya çıkan sorunlara esnek çözümler

Schneider Electric, iş ortaklarına ve son kullanıcılara dijital çözümler geliştirmeleri ve entegre etmeleri için açık bir platform olan EcoStruxure™ mimarisini sunuyor. EcoStruxure açıklığa ve sadeliğe öncelik vererek IT çözüm sağlayıcılarının, endüstriyel siteler ve binalar boyunca yeni operasyon teknolojisi (OT) piyasalarına hizmet sunan edge bilişim kurulumlarını desteklemesini sağlıyor. Ayrıca değişen müşteri ihtiyaçlarını karşılayabilmek için ortaklar ve satıcılar ekosisteminin birlikte çalışmasını kolaylaştırıyor.

EcoStruxure, fiziksel IT ve OT altyapısının yanı sıra, edge uygulamaları merkezi olmayan yerel personele daha hızlı müdahalede bulunacak şekilde tasarlandı. Bu sayede daha iyi kararlar vermek için gerekli yetki ve fikri yerel personele vermiş oluyor. Bu da kurumsal karlılığı arttırıyor.

Schneider Electric’in bu amaçla kurduğu ortaklıklardan biri Hewlett Packard Enterprise ile oldu. Bu ortaklıkla, bulut temelli veri merkezi altyapı yönetimi (DCIM) çalıştırabilen edge mikro veri merkezi çözümleri sunmak amaçlanıyor.

Schneider Electric IT güç sistemleri EcoStruxure gototechno