İş Bankası Bilişim Zirvesi’ne ana sponsor oluyor

Türkiye İş Bankası, bu yıl “Akıllı şeyler bilen teknolojiler” ana temasıyla gerçekleştirilen Bilişim Zirvesi’ne ana sponsor olarak destek veriyor. Zirvenin açılışında “Dijitalleşmede hasat zamanı” başlıklı bir konuşma yapan İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Hakan Aran, dünyada teknolojinin hemen hemen her alanında çok sıra dışı, şaşırtıcı gelişmeler ve değişiklikler olduğunu belirterek, “Ülke, sektör, kurum olarak bugüne kadar her ne yaptıysak artık bunların sonuçlarını da alma zamanımızın geldiğine inanıyorum. Çünkü zaman artık teknolojiyle verimliliğimizi artırma, dışa bağımlılığımızı azaltma ve teknoloji ihracatını hızlandırma zamanıdır. Atacağımız adımlar, bundan sonraki yatırımların da önünü açacaktır” dedi. Türkiye İş Bankası Bilişim Zirvesi gototechno

Aran, Türkiye’nin en büyük özel bankası olan ve ülkemizin bankacılık tarihinde teknolojik alanda imza attığı pek çok ilk ile öncü konumunda bulunan İş Bankası’nın, bir taraftan müşterilerine en kaliteli, en iyi ve en hızlı hizmeti sunma anlayışı ile hareket ettiğini, bir taraftan da iş yapış süreçlerini dünyadaki teknolojik gelişmelere adapte ettiğini söyledi.

Pepper, ilk olarak İstanbul Şubesi’nde müşterilerin karşısına çıktı
Bankanın, operasyon merkezinde robot yazılımları kullandığını ve yapay zeka altyapısıyla kişisel bankacılık asistanı Maxi’nin İşCep’te müşterilerle konuşarak işlem yapmaya başladığını aktaran Aran, Pepper adını verdikleri robotun ilk olarak İş Bankası İstanbul Şubesi’nde müşterilerle buluştuğunu ifade etti.

Bankanın teknoloji ve dijitalleşme alanındaki yatırımlarına değinen Aran, şöyle konuştu: “Geçtiğimiz 2-3 yılda teknolojiye her yıl düzenli olarak 500 milyon TL yatırım yaptık. Ülkemizin en büyük yazılım şirketi olan ve bugün 1.000 kişiye istihdam sağlayan Softtech’i kurduk. Silikon Vadisi’nde ve Çin’de inovasyon merkezleri açtık. 2019 yılında Londra’da da bir ofis açacağız. Dünya çapında 1.000 startup şirketini taradık.

Bunlardan 300’e yakını ile birebir temas kurduk ve 100’e yakını ile birlikte çalışma yaptık. Ülkemizin girişimcilik ekosistemine katkıda bulunmak için Workup Girişimcilik Programı’nı başlattık. Bu girişimlere bizlerin de yatırımcı olabilmesi için 100 milyon TL sermaye ile Maxis Girişim Sermayesi Fonu’nu kurduk. 1 milyar dolar değerini aşan fintech’lerin olduğu ‘unicorn’ ligine Türkiye’den en azından bir şirket çıkartmak istiyoruz.

2030’a kadar yapay zekanın dünya ekonomisine katkısının 15,7 trilyon dolar olacağı hesaplanıyor.
İngiltere’de Açık Bankacılık Platformu’na üye olduk ve onlarla birlikte biz de aynı deneyimi yaşamaya başladık” dedi. Aran, ayrıca çevik çalışma yaklaşımını benimseyerek, çalışma ofislerini yenilemeye başladıklarını söyledi. 2019 yılının ülkemizde dijitalleşmenin hasat yılı olmasını umut ediyoruz” şeklinde konuştu.

Türkiye İş Bankası Bilişim Zirvesi gototechno